Βιογραφικό Σημείωμα

του Γεωργίου Μ. Χατζαντώνη, MD

Γεώργιος Μ. Χατζαντώνης MD

ΣΥΝΟΨΗ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Το 1997 έπειτα από μια σειρά επιτυχών εξετάσεων εισήρθα στην Γερμανική σχολή Αθηνών, όπου και αποφοίτησα το 2003, έχοντας τη δυνατότητα να σπουδάσω Ιατρική τόσο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όσο και της Αλεξανδρούπολης.

Από το 2003 μέχρι το 2009 σπούδασα επιτυχώς στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης και κατόπιν μετέβην στη Γερμανία όπου ξεκίνησα την άσκηση της ειδικότητας της Χειρουργικής. Έπειτα από μηνιαία παρακολούθηση στο ακτινολογικό τμήμα της κλινικής τραύματος και αποκατάστασης στο Μουρνάου της Βαυαρίας, ξεκίνησα την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο κρατικό Νοσοκομείο της πόλης Φροϊντενστατ στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Λαμβάνοντας μέρος ως πρώτος και ως δεύτερος χειρουργός σε πάνω από 2.000 προγραμματισμένα και επείγοντα χειρουργεία, απέκτησα μεγάλη εμπειρία στη γενική χειρουργική και ειδικότερα στην χειρουργική παθήσεων της κοιλιακής χώρας, εφαρμόζοντας τόσο την ανοιχτή όσο και τη λαπαροσκοπική μέθοδο. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της γενικής χειρουργικής εκπαιδεύτηκα για ένα χρόνο στην ορθοπεδική και χειρουργική τραύματος, πραγματοποιώντας επεμβάσεις σε κακώσεις κυρίως της ποδοκνημικής άρθρωσης και του άκρου ποδός. Το 2016 αφού απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής-Γαστρεντερικής Χειρουργικής, ξεκίνησα να εργάζομαι ως ειδικευόμενος Αγγειοχειρουργός στην κλινική Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής καθώς και στο κέντρο Διαβητικού Ποδιού – το μεγαλύτερο στη Γερμανία- στο διακονικό-εκκλησιαστικό νοσοκομείο της πόλης Σπαϊγερ στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου υπό την παρακολούθηση και εκπαίδευση του καθηγητή Prof. Dr. Rümenapf.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου ασχολήθηκα εκτενώς με την αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού από την επαναιμάτωση μέχρι την αποκατάσταση ελκών με πρωτοποριακές τεχνικές, που αφορουν στην επιδιόρθωση των παραμορφώσεων στον άκρα πόδα διαβητικών ατόμων. Ολοκλήρωσα την ειδικότητα στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Λουντβικχάφεν όπου εκπαιδεύτηκα στη χειρουργική της καρωτίδας όπως και στις αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς. Από τον Ιούλιο του 2018 εργαζόμουν για την παραπάνω κλινική ως επικουρικός επιμελητής, εξελίσσοντας τις τεχνικές μου.

Αφού απέκτησα και την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής ανέλαβα χρέη επιμελητή Β με συνολικές επεμβάσεις ως Αγγειοχειρουργός (Α΄ χειρουργός) να ξεπερνούν τις 2.000. Τέλος στα πλαίσια συνεργασίας με την κλινική Πλαστικής Χειρουργικής έλαβα μέρος σε πολλές συνδυασμένες επεμβάσεις πλαστικής αποκατάστασης ελλείμματος μαλακών μορίων σε διαβητικούς ασθενείς με κρημνούς, βοηθώντας στην αγγειακή αποκατάσταση είτε με την τεχνική loop είτε straight.

Έπειτα από μια πολυετή χειρουργική εκπαίδευση και πορεία στο εξωτερικό αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην χώρα μου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

04/2021 – μέχρι σήμερα

Επιμελητής στην Κλινική Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής και Υπεύθυνος διαχείρισης Κέντρου Αγγειακών Προσπελάσεων Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center Athens

06/2020 – 03/2021

Αγγειοχειρουργός & Ενδαγγειακός χειρουργός
Χειρουργός διαβητικού ποδιού
Ιδιώτης ιατρός – Επιστημονικός συνεργάτης: Ευρωκλινικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Ψυχικού, Mediterraneo Hospital

07/2018 – 05/2020

Επιμελητής Β’ -Υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του Διαβητικού ποδιού
Κλινική Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής. Κέντρο αναφοράς φίστουλας, κρατικό Νοσοκομείο του Λουντβικσχαφεν, Παράρτημα Πανεπιστημιακής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ και Μάινς, Ρηνανία Παλατινάτο, Γερμανία

01/2016 – 01/2019

Άσκηση ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής
Ειδικός Γενικής-Γαστρεντερικής χειρουργικής
1) Κλινικη Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Κέντρο φίστουλας, κρατικό (τριτοβάθμιο) Νοσοκομείο του Λουντβικσχαφεν, Παράρτημα Πανεπιστημιακής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ και Μάινς, Ρηνανία Παλατινάτο, Γερμανία
2) Κλινικη Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Κέντρο διαβητικού ποδιού, Εκκλησιαστικό Νοσοκομείο Σπάϊερ, Ρηνανία Παλατινάτο, Γερμανία (Prof. Dr. Rümenapf)

12/2009 – 12/2015

Άσκηση ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής
Κρατικό Νοσοκομείο Φροϊντενστατ , Παράρτημα Πανεπιστημιακής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tübingen, Βάδη Βυτερμβέργη, Γερμανία

1997 – 2003

Απόφοιτος Γερμανικής Σχολής Αθηνών

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

05/2021

Χορήγηση άδειας εκτέλεσης αγγειακών υπερήχων από το Υπουργείο Υγείας

09/2020

Πιστοποιητικό Ακτινοπροστασίας
(Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)

04/2020

Αναγνώριση τίτλου τίτλου ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής
(Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος)

07/2019

Απόκτηση τίτλου Ενδοαγγειακού Χειρουργού
(Γερμανική εταιρεία Αγγειοχειρουργικής)

05/2019

Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής
(Ιατρικός σύλλογος κρατιδίου Ρηνανίας- Παλατινάτου, Γερμανία)

12/2018

Πιστοποιητικό στην υπερηχοτομογράφηση περιφερικών αγγείων (Γερμανική εταιρεία υπέρηχου στην Ιατρική)

11/2018

Πιστοποιητικό Ακτινοπροστασίας και άδεια χρήσης ιονίζουσας ακτινοβολίας στην διαγνωστική και επεμβατική ενδοαγγειακή χειρουργική. (Γερμανική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)

10/2018

Εκπαιδευτικό πρακτικό σεμινάριο στην τεχνική Chimney για παρανεφρικά αορτικά ανευρύσματα

05/2016

Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής
Ιατρικός σύλλογος κρατιδίου Ρηνανίας- Παλατινάτου, Γερμανία

12/2015

ALS Provider ( German Resuscitation Council )

02/2011

Βασική πρακτική στη λαπαροσκοπική χειρουργική (AESCULAP)

ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

HPHS

Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία (Μέλος ΔΣ)

ΕΠΕΑΕ

Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδας (Μέλος ΔΣ)

AFDS

Association of Diabetic Foot surgeons

ΕΜΕΔΙΠ

Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού

HSVΕS

Ελληνική εταιρεία Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής

DGG

Γερμανική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία

BDC

Γερμανική Χειρουργική Εταιρεία

ESVS

European society of vascular surgery

VAS

Vascular access society

DEGUM

Γερμανική εταιρεία Υπέρηχου στην Ιατρική

GFFC

Society for Foot and Ankle Surgery

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Radiological investigation in children and the effect of ionizing radiation

V.D Souftas, G. Chatzantonis, Nea Paidiatrika Xronika 2008: 8, 3: 207-212

Real-world analysis of a Biolimus A9 polymer-free drug-coated stent with very short dual antiplatelet therapy in patients at high bleeding risk.

Chatzantonis G, Chatzantonis G, Findeisen H, Paul M, Samol A, Bisdas T, Fischer D.Herz. 2020 Jan 21. doi: 10.1007/s00059-019-04882

A surprising diagnosis in a young patient with intermittent claudication: Symptomatic isolated external iliac artery aneurysm associated with cystic media necrosis.

Chatzantonis G, Schmoll L, Strübing F, Chatzantonis G, Kühner C. J Vasc Surg Cases Innov Tech. 2020 May 28;6(3):352-356. doi: 10.1016/j.jvscit.2020.05.010

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα:
Πέμπτη:

17:30 – 21:00
17:30 – 21:00